Μίνως πρωτοκατακλυσμιαίος,
Μίνως Ι.
Μίνως, ο προκατακλυσμιαίος πρώτος Βασιλιάς, λαού Τηθύος και Κρήτης.
Ο επιζήσας της Μεγάλης καταστροφής του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού της Ηρωικής Εποχής, προκατακλυσμιαίος Μυθολογικός Ήρωας Μίνως, υιός του θεού Δια και της Ευρώπης, της δεκάτης χιλιετίας πΧ., ήταν ο τελευταίος προκατακλυσμιαίος Βασιλιάς λαού νήσων και ακτών Τηθύος Θάλασσας, δηλαδή των θαλασσών Άσπρης (Μεσογείου), Μαύρης (Ευξείνου) και Ερυθράς, Επίσης ο Μίνως είχε υπό τον έλεγχό του και τις αποικίες σε Ακτές και Ωκεανίδες νήσους της Τρίαινας Ωκεανού με έδρα την προκατακλυσμιαία (Τελχινεία) Κνωσσό Δίαυλου Δία νήσου Κρήτης. Οι αποικίες στον Ωκεανό, του Ποσειδώνα, που αφορούσαν τις Ωκεανίδες Νήσους και Ακτές μετά τις γαλάζιες πύλες προς τον Γαλάζιο Ατλαντικό Ωκεανό και τις ερυθρές πύλες προς τον Ερυθρό Ινδικό Ωκεανό και πιο πέρα, από τις κίτρινες πύλες προς τον Κίτρινο Ειρηνικό Ωκεανό. Ο Μίνως παρέλαβε την υπο κατοχή Τελχινών Ατλάντων εχθρική Τελχίνεια Κνωσό, της Ποσειδώνιας Τρίαινας του Ωκεανού, που μετονόμασε σε Ιδαία Κνωσσό η οποία στον πρώτο Τρωικό Μεγάλο πόλεμο βυθίστηκε (σήμερα ίσως ίχνη να παραμένουν σκεπασμένα στον βυθό του Δίαυλου Δία) που αποτέλεσε πρότυπο για να θεμελιωθεί η πολύ μεταγενέστερη μετακλυσμιαία γνωστή μας αρχαία Μινωική Κνωσός.
Σύμφωνα με αμφιλεγόμενες παραδόσεις-φήμες, εδώ στα Λιβάδια Σητείας ανατράφηκε (τον Χειμώνα με εναλλαγή το θέρος στο Δικταίο Άντρο στο οροπέδιο( από Νύμφες ο θεός Ζευς.
Από εδώ αναχώρησε ο Ζευς ως ενήλιξ για την Ανατολή. Στην Ανατολή (Φοινίκη) ο Ζευς άρπαξε την Ευρώπη και επέστρεψε πάλιν εδώ στα Λιβάδια Σητείας.
Η Ευρώπη εδώ γέννησε τον Μίνωα, που έγινε Βασιλιάς του λαού Τηθύος
και Ωκεανού της
προκατακλυσμιαίας εποχής. Ο Μίνωας επισκεπτόταν το όρος Δίκτη-Γιούχτα στο οροπέδιο Ζήρου, όπου ο Ζευς παρέμεινε ως Λείψανο μετά την μετάσταση του στο παρελθοντικό πεπρωμένο του. Στους βράχους του Δικταίου Άνδρου Ζήρου, ο Ζην Ζευς χάραζε εντολές του προς τον Μίνωα ο οποίος ταξίδευε κάθε επτά χρόνια στο Δικταίο Άντρο -όρους Γιούχτα και τις παραλάμβανε. Τις εγχάρακτες λάες μετέφερε στην Σφίγγα Πετρά στα Λιβάδια όπου διέθετε ανάκτορο αποκρυπτογράφησης και μελέτης προετοιμαζόμενος να επιστέψει στην Κνωσό γνωστοποίησης των στο λαό του.
Ο Μίνωας μετά το Μεγάλο Πόλεμο Αθηναίων και Ατλάντων και την Καταστροφή, επέζησε για να παραμείνει και ως ο πρώτος μετακλυσμαιίος Βασιλιάς Τηθύος (Κρήτης).
Ο Μίνως, της Τελχίνειας Κνωσσού, παρέδωσε την σκυτάλη της βασιλείας του
σε μετακλυσμιαίο διάδοχο του Βασιλέα του λαού της θάλασσας
Τηθύος με το όνομά του, Μίνως θεμελιωτή την μετακλυσμιαία Ιδαία Κνωσσό Κρήτης με ιεραρχία διαδοχής Βασιλέων με το όνομα του, Μίνως. Μετά
την μεγάλη καταστροφή του κόσμου, (δηλαδή
με υπολογισμούς, μετά το 9604πΧ,), ο Μίνως ως πρώτος
μετακλυσμιαίος Βασιλιάς της Κρήτης, με
δικαιοδοσία στο λαό της Θάλασσας
ακτών
και νήσων Τηθύος Θαλάσσης και διασποράς
στις απρόσιτες μετά την καταστροφή αποικίες σε
νήσους και ακτές.
Ο προκατακλυσμιαίος Μίνως είναι και ο πρώτος μετακλυσμιαίος ηρωικός Βασιλιάς της εποχής του μεθηρωικού Σιδηρού Γένους Ανθρώπων με έδρα την Μετακλυσμιαία Ιδαία Κνωσσό και πρόγονος γενιάς πολλών μεταγενέστερων διαδόχων μετακλυσμιαίων Βασιλιάδων της Κρήτης, με το ίδιο όνομα Μίνως.