Μίνως.

Κνωσσός (Ιδαία). Θρόνος μετακλυσμιαίων διαδόχων Μίνωα, Βασιλέων Λαού Τηθύος [w] .
Μίνως, ο προκατακλυσμιαίος Βασιλιάς,
Τάλως, ο φύλακας της Κρήτης (Απρόσωπο Έξυπνο Ανθρωποειδές-Ρομπότ).
Ο Τάλως ή Τάλων ήταν η πρώτη έξυπνη μηχανή (ρομπότ), που κατασκεύασε ο θεός Ζευς και παραχώρησε στον υιό του Μίνωα, Βασιλιά Τηθύος για να τον βοηθά στην παρακολούθηση και φύλαξη της Νήσου Κρήτης.
Για το έργο τη φύλαξης της Κρήτης ο Τάλως επιτηρούσε συνεχώς όλες τις ακτές της Κρήτης, διαθέτοντας βοηθούς σμήνος από "πανταχού παρούσες" ιπτάμενες χρυσές-χάλκινες μέλισσες που αντάλλασσαν συνεχώς πληροφορίες με τον Τάλω.
Με τις ιπτάμενες μέλισσες, σήμερα τις κατανοούμε ως bee -drones, ο Τάλως, επιτηρούσε σπιθαμή προς σπιθαμή, όλη την ακτογραμμή της Νήσου Κρήτης. Οι "ιπτάμενες έξυπνες μέλισσες" ενημέρωναν συνεχώς τον "έξυπνο συντονιστή τους Τάλω" και έφεραν οπλισμό για να αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε εισβολέα στο Νησί της Κρήτης.
Ο Τάλως και οι ιπτάμενες Μέλισσες - επειδή σήμερα δεν ερμηνεύονται λογικά για να υφίστανται στις πρωτόγονες παλαιολιθικές κοινωνίες, θεωρούνται ως δημιουργήματα φαντασιόπληκτων "ψεκασμένων".
Ο Τάλως διατηρούσε την θερμοκρασία του σώματός του σταθερή με ρευστό "Ιχώρ" που ενδεχόμενο φράξιμο των σωλήνων μεταφοράς του ή διαρροή του προκαλούσε υπερθέρμανση του και διακοπή της λειτουργίας του.

---
5ος πΧ. αιών κρατήρ με το "θάνατο του Τάλω". Εθνικό
Αρχαιολογικό Μουσείο Jatta στο Ruvo di Puglia (Απουλία
Ιταλιάς).
Πλευρά Α: Ο Τάλων "σκοτώνεται" από τη Μήδεια (τέρμα αριστερά) και τους έφιππους Δίδυμους αδελφούς Διόσκουρους στην Αργοναυτική Εκστατεία παρουσία Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης (πάνω δεξιά γωνία).