Ίλιον Ατλαντίδος
Ίλιον Μυσίας (Τροία)
Αδέλφια Πύρρα και Γραικός.
Ενημέρωση για τον Μεγάλο Πόλεμο Αθηναίων και Ατλάντων.
Ο Μεγάλος Πόλεμος θεών και Ηρώων, Αθηναίων και Ατλάντων, που αναφέρουν οι ιερείς της Αιγύπτου στον Σόλωνα (Πλάτων) το 600πΧ. προκάλεσε την καταστροφή του Ιλίου, πρωτεύουσα της Ατλαντίδος την δεκάτη χιλιετία πΧ. (9605 πΧ.). Ο Μεγάλος Πόλεμος μέσα στις χιλιετίες που πέρασαν προκαλεί σύγχυση με πολλούς πρόσφατους πολέμους, Τρωικούς που αφορούν το Ίλιον της Δαρδάνων Μυσίας (δηλαδή την Τροία). Ο Γραικός αναχώρησε από την Αρκτική Ελπίδα (Θούλης) μετά αποστολή που του είχε αναθέσει ο Ζην Ζευς στην Ανταρκτική στην Αταλάντη Φθίας .... εκεί συναντιούνται τα αδέλφια Πύρρα και Γραικός και ο Δευκαλίων Σύζυγος της Πύρρας και ανταλλάσσουν ενημέρωση ...
Γραικός: Ποια τα τελευταία νέα από τον Μεγάλο Πόλεμο; (Αθηναίων και Ατλάντων)
Δευκαλίων: Τελευταία αυτόπτες κατάσκοποί μας στην βάση των Ατλάντων της σε Ατλαντική κατοχή Ατλαντίδα, πέραν της κίτρινης Θάλασσας Λιβύης, στο όρος του Άτλαντα, κοντά στο Ίλιο, εγγύς του οποίου βρίσκεται το επίγειο «κατασκοπευτικό» μάτι του ταύρου (bull eye, Richat Μαυριτανίας), πληροφορηθήκαμε για φωτεινές δέσμες "κεραυνών" και ένα παράξενο σύννεφο, σαν μανιτάρι, που εμφανίστηκε πάνω από το Ίλιο εγγύς της "Κίτρινης" ή γαλάζια Ατλαντικής Θάλασσας που χωρίζει την Ατλαντίδα από την Ωγυγία (Λιβύη).
Πύρρα: Το Μανιτάρι έκρυψε τον ήλιο και όπως είδαν οι τελευταίοι αυτόπτες μάρτυρες, το Άρμα του Ήλιου κλυδωνιζόταν αν και τελικά κατάφερε και ανέβηκε ψηλά …
Γραικός: Την ημέρα της Μεγάλης καταστροφής της Θούλης, ο Φαέθων βρισκόταν σε αποστολή. Δυστυχώς και εμείς, δεν ξέρουμε τι του συνέβη.
Δευκαλίων: Εμείς εντούτοις γνωρίζουμε. Στη Φθία, μετά της πληροφορίες από το όρος του Άτλαντα της Ατλαντίδας (Ωγυγίας Λιβύης), κάτοικοι του Ηριδανού ποταμού (Πάδου Ιταλίας) είδαν αφηνιασμένα τα άλογα του άρματος του Ήλιου και το άρμα ως κομήτη στον Ουρανό να πέφτει στον Ηριδανό όπου στα συντρίμμια του βρέθηκε, άπνους, ο Φαέθων.
Πύρρα: Κλήθηκαν αμέσως οι επτά Ηλιάδες αδελφές του Φαέθωνα, Μερόπη, Ηλία, Αίγλη, Φοίβη, Λαμπετία, Αιθέρια και Διωξίππη που ξεχειμώνιαζαν στην Φθία και αναγνώρισαν και παρέλαβαν τον νεκρό τους από τον Ηριδανό για ενταφιασμό.
Γραικός: Εμείς παράλληλα διαπιστώσαμε διερχόμενοι προ τριμήνου στον παρά τον ισημερινό Ατλαντικό, στο ταξίδι μας από Ελπίδα Αρκτικής προς Ανταρκτίδα, ότι στην θέση της Ατλαντίδας υπήρχε μόνο αφρισμένος Ωκεανός. Η Ατλαντίδα και η πόλη της τριφυλής Τροίας των Ατλάντων είχε καταποντιστεί και λάσπες είχαν βάψει κατα-κόκκινο τον Ωκεανό.
Πύρρα: Καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σοβαρό είχε συμβεί, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως το μεγάλο νησί της Ατλαντίδας, θα είχε υποστεί τόσες ανείπωτες κααστρογέφές.
Γραικός: Ενδιαφέροντα αυτά. Όπως εσείς δεν ξέρατε τίποτα για την Θούλη και την Ατλαντίδα έτσι και εμείς με την έλλειψη επικοινωνίας δεν είχαμε γνωρίζαμε τίποτα για σας και την Φθία και σήμερα ακούω για πρώτη φορά.
Πύρρα: Μαθαίναμε ότι στα πλαίσια του Τρωικού Πολέμου, οι Αθηναίοι που είχαν εκστρατεύσει και προσεγγίσει τις ακτές της Ατλαντίδας πολεμούσαν για δέκα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα …. Οι τελευταίες πληροφορίες που μας ήρθαν από το μέτωπο ανέφεραν, ότι ο πολυμήχανος Οδυσσέας πέρασε από εκεί που δεν τον περίμεναν στην νότια Κίτρινη (γαλάζια) θάλασσα με υπερόπλο που εδώ μας είπαν ότι το έλεγαν "Δούρειο Ίππο". Ο Οδυσσέας και οι Αθηναίοι φέρονταν ότι τάχατε το εγκατέλειψαν στην κεντρική πόλη της Ατλαντίδας, το Ίλιο … Έκτοτε μέχρι σήμερα μετά την καταστροφή του Ιλίου (ή Τροίας) της στο όρος Άτλαντα Ατλαντίδας δεν διαθέτουμε καμιά πληροφορία. Φήμες από κάποιους, που λένε ότι είδαν και έμαθαν από τον Οδυσσέα που προσέγγισε την Ατλαντίδα από τον κυανό Ωκεανό, πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής, γιατί ο Οδυσσέας δεν επέστρεψε στην Πατρίδα του … Εν πάσι περιπτώσει το Ίλιον (Τροία) της Ατλαντίδας προφτάσαμε και μάθαμε ότι κατελήφθη με την χρήση του "Δούρειου Ίππου" χωρίς να διαθέτουμε μετά την κατάληψή της πληροφορίες και φυσικά και πληροφορίες για την καταστροφή του Ιλίου (Τροίας) Ατλαντίδας και πολύ περισσότερο της Αρκτικής Θούλης....
Γραικός: Όπως ξέρεις Πύρρα, η μητέρα μας η Πανδώρα, προικισμένη από τους θεούς με πολλά Δώρα, Χαρίσματα είχε "προικιστεί" και με υπερβολική ανυπομονησία και παθολογική περιέργεια.
Πύρρα: Δηλαδή αδελφέ τι εννοείς;
Γραικός: Ο Φαέθων αργούσε να επιστρέψει με το άρμα του Ήλιου και δεν έστελνε σήμα με πληροφορίες. Στην Θούλη δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον Φαέθωνα.
Πύρρα: Καλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ακολουθούνται διαδικασίες αναζήτησης.
Γραικός: Καλά τα λες εσύ αδελφή, αλλά η μητέρα μας Βασίλισσα Πανδώρα, ήταν ανυπόμονη και πάρα πολύ περίεργη και ξερόλας.
Πύρρα: Και σε τι έφταιξε;
Γραικός: Δεν ακολούθησε τις χρονοβόρες προστατευτικές διαδικασίες ανοίγματος του Πίθου της Θούλης. Άνοιξε, την κεντρική πύλη του Θόλου της Θούλης, θέλοντας να δει άμεσα "ιδίοις όμμασι" τι συμβαίνει Εκτός και Τότε έγινε το έλα να δεις.
Πύρρα: Και τι έγινε;
Γραικός: Πριν καταλάβει, τι συμβαίνει, ένα Τεράστιο παλιρροϊκό κύμα ήλθε και τεράστια ποσότητα νερού πέρασε την Κεντρική Πύλη και μπήκε μέσα στην θοωτή πόλη της Θούλης…
Πύρρα: Ω και φαντάζομαι τι θα έγινε ...
Γραικός: Από τον τεράστιο όγκο υδάτων και τις εκ των έσω τεράστιες πιέσεις ράγισε ο προστατευτικός Θόλος του Πίθου της Θούλης και κατέρευσε.
Πύρρα: Ω τι τραγωδία. Και πως γλιτώσατε εσείς αδελφέ μου;
Γραικός: Οι πιο πολλοί κάτοικοι της Θούλης πνίγηκαν και πάρα πολλοί άλλοι καταπλακώθηκαν και εγκλωβίστηκαν μέσα στα συντρίμμια της κατάρρευσης του προστατευτικού Θόλου του Πίθου της Θούλης. Ελάχιστοι τυχεροί κατορθώσαμε να επιζήσουμε μπαίνοντας σε υποβρύχια προσωρινά καταφύγια που έτυχε να βρεθούν κοντά μας. Η Πανδώρα φυσικά έχοντας το χάρισμα να μην πνίγεται επέζησε.
Πύρρα: Και τι έκανε μετά η Πανδώρα;
Γραικός: Τι τα θες δεν ήταν σε θέση για τίποτα γιατί είχε κυριευθεί από πανικό....