Καλώς Ήλθατε.

Τυφών, Τιταία και Τιτάνες Κνωσσού.

Από την μυθολογία, ο Τυφώνας, Άρχων του Κάτω Κόσμου, είχε πρόσβαση στον Πάνω Κόσμο από Πύλες του Κάτω Κόσμου (ή Άδη).

Ο Τυφών, ταξίδευε από την Ταρταρία (Ανταρκτική) μυστικά στην θάλασσα Τηθύος μέσα από τις διάσπαρτες σε Ελλάδα και Κόσμο Πύλες, όπως Αχέροντα κοντά στα Ιωάννινα, ακρωτήριο Ταίναρο, Κωρύκειο Άντρο, Τσούτσουρα (Πύλη Επιμενίδη) και άλλες.

Ο Τυφών, εξακολουθούσε να επιθυμεί να γίνει Αφέντης και του Πάνω Κόσμου και επεδίωκε με καθοδηγούμενους υποτελείς Άτλαντες, να καταλάβει τον Όλυμπο. Εμπόδια του, αφενός υπό τους Βασιλείς της Ηρωικής Φθίας, του Δευκαλίωνα και της Πύρρας Αρραντίτες και αφετέρου οι Ολύμπιοι Θεοί.

Ο Τυφών στην απόγειο επέκτασης της κυριαρχίας των υποτελών του Ατλάντων, είχε στην Κατοχή του ως υποτελείς το Ηρωικό Γένος Ανθρώπων πέραν της Ταρταρίας στην Ανταρκτίδα. είχε ήδη υποτελείς όλους στις ακτές και νήσους  του τριφυούς Ωκεανού, Κυανού, Ερυθρού, Κίτρινου και Μέλανος.

Ο Τυφών είχε ιδρύσει την Ηρωική Ατλαντίδα, προπύργιο από όπου είχε προωθήσει την Ηρωική Αυτοκρατορία του πέραν των Νήσων του  Ωκεανού (Ωκεανίδες) και στις Ηπείρους, Αμερικής Ευρασίας και Αφρικής. Μόνες ελεύθερες περιοχές εξακολουθούσαν να παρέμεναν η Υπερβόρεια Αρκτική (Θούλη) η Λευκή Θάλασσα (Αρκτική) και η Ολύμπια Φθία και οι ακτές της Άσπρης Θάλασσας Τηθύος, αφού μέρος από αυτές κατέλαβαν οι Ηρωικοί Άτλαντες με στοχευμένες εκστρατείες (Ωγύγου-Ωγυγία, Δάρδανου-Δαρδανία και Κέκροπα-Κεκροπία). Με άλλα λόγια, λίγο πριν τον Μεγάλο (Τρωικό) Πόλεμο Αθηναίων και Ατλάντων βρίσκονταν κάτω από την Ατλαντική κατοχή ή επιρροή όλες οι Ακτές και Νήσοι Τηθύος, ως Ατλαντικές επαρχίες της Ωγυγίας, Δαρδανίας (Ιβηρο-Σιβηρίας) και Κεκροπίας.

Στην Ωγυγία, με πρωτεύουσα την Θήβα Αιγύπτου και περιφερική πόλη της Τελχίνειας την Τελχίνεια Κνωσσό η οποία στην μεγάλη καταστροφή καταποντίστηκε μεταξύ ακτών Κρήτης και Νήσου Δία, διαδραματίζονται γεγονότα σημαντικών αλλαγών.

Στα περίχωρα της Τελχίνειας Κνωσού, δίπλα σε άλσος (της μεγάλης Μητέρας Ρέας) είχε το σπίτι της, η ονομαστή Τιταία, μητέρα εξάδυμων αγοριών από τα οποία είχαν επιζήσει οι πέντε γιοί της Τιταίας, οι Τιτάνες.

Ο Τυφών περνώντας την Χρονο-χωρο-χρωματική Πύλη του Επιμενίδη (Τσούτσουρα;), ως θεός, επεδίωξε να συναντήσει θαυματουργικά στην Τελχινεία Κνωσσό τους Τιτάνες.

Ο Τυφώνας στην συνάντηση αυτή με του Τιτάνες, επανέφερε την Μνήμη τους για να μάθουν ότι ήταν μεγάλα και τρανά αφεντικά του Πάνω Κόσμου, μέχρι που ο Ζην Ζευς μετά την ήττα τους, στην Τιτανομαχία, τους πήρε την εξουσία στον Πάνω Κόσμο. Ακολούθως ο Τυφών τους θύμισε ότι ο Ζην Ζευς τους φυλάκισε στις ζοφερές και παγωμένες φυλακές κελιά του Τάρταρου, στα Τάρταρα.

Ο Τυφώνας τους φθαρτούς Τιτάνες της Τιταίας δηλαδή με θνητά βιο-υλικά σώματα τους, έδωσε τα ονόματα τους, των αιθέριων αθάνατων Προσώπων στα Τάρταρα, Ερπετοειδών θεών, Τιτάνων, Υιών Ουρανού και Γαίας. Έτσι τους ονόμασε με τα θεϊκά τους ονόματα, Κοίο, Υπερίωνα, Κρείο, Ιαπετό και Κρόνο. Ο Τυφώνας τους εξήγησε ότι ο έκτος Τιτάνας ο Ωκεανός, δεν συμμετείχε στην Τιτανομαχία και δεν τον είχε φυλακίσει ο Ζην Ζευς ως Πρόσωπο στα Τάρταρα.

Ο Τυφώνας έπεισε τους φθαρτούς ένσαρκους πέντε Τιτάνες ότι τα φυλακισμένα στα Ζοφερά Τάρταρα, "αιθέρια" αιώνια σώματά τους δεν πρόκειται μετά τον θάνατο τους να τους επιτρέψουν να δουν το φως της ημέρας. Για να βγουν στο φως της ημέρας, τους είπε, ότι πρέπει να βγει από την μέση ολότελα ο Ζευς όσο είναι αναπτυσσόμενος νεαρός και ευάλωτος.

Εν συνεχεία ο Τυφώνας ενημέρωσε τους Τιτάνες, ότι ο Ζευς ανδρώνεται με προστάτες πέντε Ιδαίους σε Μεγαλιθικό άντρο της εποχής γέννησής τους στην Ανατολική "Κρήτη" μέχρι να "πεθάνει σωματικά" * για να μεταφερθεί στο παρελθόν της Βασιλείας του ως αθάνατος, Ζην Ζευς. Ο Τυφώνας ενημέρωσε τους Τιτάνες ότι ο Ζευς πριν "ανδρωθεί" είναι σωματικά ευάλωτος* και πρόσθεσε ότι αν διαμελιστεί και φαγωθεί θα "φυλακιστεί" η αιθέρια παρουσία του ως Πρόσωπο, χωρίς δυνατότητα επανένωσης. Έτσι όταν "πεθάνει"* ο Ζευς δεν θα μπορέσει ως αιθέριο-υλικό Πρόσωπο να αναλάβει την Εξουσία στον Πάνω Κόσμο. (*σημείωση: Ο Ζευς μετά τον μυθολογικό σωματικό του θάνατο θάφτηκε στον Γιούχτα ενώ ως αιθέριο-υλικό Πρόσωπο του εξουσίαζε τον Πάνω Κόσμο).

Ο Τυφώνας για να διευκολυνθούν οι πέντε Τιτάνες στον διαμελισμό του Δία, τους έδωσε πέντε παιχνίδια, που του είχε δώσει η Ήρα, κόρη του ουρανίδη Κρόνου, ένα για κάθε ουρανίδη, ήτοι, ρόμβο, αστράγαλο, χρυσά μήλα Εσπερίδων, σβούρα και καθρέπτη, για να τα προσφέρουν ώστε να απασχοληθεί ο μισητός τους Ζευς....

Μετά την θεομηνία του Ωγύγου, η Κνωσσός κατελήφθη από τους Ιδαίους οι οποίοι εκδίωξαν τους Τελχίνες από την Κνωσσό. Οι Τιτάνες με τους Τελχίνες προσέφυγαν στην Τελχινεία Ρόδο, ως πρόσφυγες. Στην Ρόδο προσελήφθηκαν από Κάβειρους μεταλλουργούς ως παραγιοί μεταλλουργοί Τελχίνες για να κατασκεύαζαν Άρπες, δηλαδή γερτά κοφτερά μαχαίρια. Οι Τιτάνες στην σχόλη τους, εξακολουθούσαν και στην Ρόδο να δαμάζουν ταύρους και συμμετείχαν συχνά σε διαγωνισμούς ταυροκαθάψειων.

Στυλιανός Θ. Μητρόπουλος.

Η  Ιστοσελίδα είναι Ελεύθερης πρόσβασης από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε